Övezetek, zónák

Az övezeti felosztás megkönnyíti a szervi zónák helyzetének a behatárolását. Könnyebb tájékozódni a talpon.

Az övezeti felosztás megkönnyíti a szervi zónák helyzetének a behatárolását. Könnyebb tájékozódni a talpon.Övezetek, zónák Függőleges övezetek: 10 a talpat hosszában átszelő függőleges irányú övezet található a testen és a talpon. A testövezetek áthaladnak minden szerven, testrészen. A láb és a kéz is 10 övezeti vonallal van felosztva. Ha egy reflexzónát keresünk azt a talpon általában ugyanabban a függőleges övezetben találjuk meg mint amelyik a testben az adott szerven áthalad.

Függőleges övezetek:

10 a talpat hosszában átszelő függőleges irányú övezet található a testen és a talpon. A testövezetek áthaladnak minden szerven, testrészen. A láb és a kéz is 10 övezeti vonallal van felosztva. Ha egy reflexzónát keresünk azt a talpon általában ugyanabban a függőleges övezetben találjuk meg mint amelyik a testben az adott szerven áthalad.

Vízszintes övezetek.

A talp és a test 2 vízszintesen húzódó övezeti vonallal van felosztva, ami 3 területet határol be.

Az első övezeti területbe tartozik a fej és a fejen lévő szervek. Ez a vonal a testen a vállöv felső területén helyezkedik el. A lábon lévő övezeti vonal átvezet a jobb és a bal láb ujjainak alapízületein, ide tartoznak a fej és a fejen lévő szervek zónái. A fej és a fejen lévő szervek zónáinál kereszteződés tapasztalható a piramispálya kereszteződésnek megfelelően.

második övezeti vonal a deréköv területén húzódik. Ebbe az övezeti területbe tartoznak a mellüreg és a gyomortáj szervei. Tüdő, szív, gyomor, hasnyálmirigy stb.

harmadik övezeti terület a deréköv vonalától lefelé található. Itt helyezkednek el a hasi és medence szervek.

Az első övezeti területbe tartozik a fej és a fejen lévő szervek. Ez a vonal a testen a vállöv felső területén helyezkedik el. A lábon lévő övezeti vonal átvezet a jobb és a bal láb ujjainak alapízületein, ide tartoznak a fej és a fejen lévő szervek zónái. A fej és a fejen lévő szervek zónáinál kereszteződés tapasztalható a piramispálya kereszteződésnek megfelelően.Egymásnak megfelelő reflexzónák

A második övezeti vonal a deréköv területén húzódik. Ebbe az övezeti területbe tartoznak a mellüreg és a gyomortáj szervei. Tüdő, szív, gyomor, hasnyálmirigy stb. A harmadik övezeti terület a deréköv vonalától lefelé található. Itt helyezkednek el a hasi és medence szervek.