Harc a gyulladások ellen. + Kezelési talptérkép.

Hogyan lehet harcolni a gyulladás ellen? Duzzanat, gyulladás, gyógyító fájdalom, sérülés, krónikus fájdalom, rheumatoid arthritis, lupus osteoarthritis, Crohn-kór.

A testünkben előforduló gyulladásokra manapság egyre jobban kell figyelnünk, szóba jönnek a gyulladásgátló diéták és különböző gyógyszerek.

Mi a gyulladás? Aggódnunk kellene tőle?

A legegyszerűbben fogalmazva: A test válasza, amikor fertőzés vagy sérülés következik be a szövetekben.

A gyulladás két kategóriája van: akut és krónikus .

Akut gyulladás csak rövidebb ideig jelentkezik a szöveti sérülés vagy fertőzés után.
Fehérvérsejtek jelennek meg a kiváltó oknál.
Közvetlenül a sérülés után a terület vörössé és duzzadttá válik annak köszönhetően, hogy a test megpróbálja hígítani, elpusztítani vagy közömbösíteni a fertőzést vagy az irritáló anyagot.
Az akut gyulladás egy természetes, hasznos válasz, amelyet a test kezdeményez, és hozzájárul az egészséges gyógyuláshoz.

Ezzel szemben a krónikus gyulladás esetén a test „harci módban” (a fehérvérsejtek) marad, akkor is ha már nincs sérülés vagy fertőzés.
Ezek a fehérvérsejtek elkezdik figyelmüket a szervekre vagy más egészséges sejtekre fordítani. Krónikus gyulladás fordulhat elő autoimmun betegségeknél, például rheumatoid arthritis és lupus, valamint osteoarthritis és Crohn betegség esetén.

Van néhány módszer, amellyel segíthet a krónikus gyulladás elleni küzdelemben vagy annak csökkentésében. A masszázs hozzájárulhat a krónikus gyulladás elleni küzdelemben azáltal, hogy fokozza a keringést, ami segít eltávolítani a folyadékot és hulladékot a szövetekből.

Van néhány módszer, amellyel segíthet a krónikus gyulladás elleni küzdelemben vagy annak csökkentésében.

A masszázs hozzájárulhat a krónikus gyulladás elleni küzdelemben azáltal, hogy fokozza a keringést, ami segít eltávolítani a folyadékot és hulladékot a szövetekből.
A masszázs elősegítheti a gyulladást okozó problémák által érintett izmok funkcionalitásának vissza állítását.
Például, oszteoartritisz esetén az érintett területeket körülvevő izmok feszülté válhatnak és csomósak lehetnek, amitől a mozgás fájdalommal járhat.

Ezenkívül a szorongás és a depresszió a gyulladásos eseményekhez köthetők, a masszázs hatékonyan képes kezelni mindkét érzést.
A masszázs erősíti az immunrendszert, ami fontos lehet azok számára, akiknek csökkent immunrendszeri működése van.

Gyulladások kezelése bárhol a szervezetben, reflexológiával:

1.Fej nyirokterülete

kép 1 / 14

Figyeljen az ételekre.

Az olyan Omega-3-tartalmú élelmiszerek, mint a dió, az avokádó és a lazac, segíthetnek megvédeni testét a gyulladás által okozott károktól.
A karfiol, kelkáposzta, más levélzöldek és brokkoli a szulforafán vegyületet tartalmaznak,
amely gátolja az enzimeket, amelyek az ízületek degenerációjához vezetnek.

Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a testmozgás kiválóan segíti a gyulladás csökkentését, segít csökkenteni és zsugorítani a zsírsejteket, edzi a test immunrendszerét, csökkentve ezáltal a gyulladását.

Valójában már kevés súly elvesztése is csökkentheti a gyulladást.

Keresse fel orvosát!  A krónikus gyulladás veszélyes lehet.

Keresse fel masszőrét, itt:

Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a testmozgás kiválóan segíti a gyulladás csökkentését, segít csökkenteni és zsugorítani a zsírsejteket, edzi a test immunrendszerét, csökkentve ezáltal a test gyulladását.